Wie zijn wij...

Chorus Erasmus is een vierstemmig, tweetalig koor in Anderlecht. Sinds het jaar 2000 komen we met een dertigtal zangers, drie zaterdagen per maand, samen om te zingen. Sommigen onder ons genoten een grondige muzikale opleiding, anderen hebben gewoon een basiskennis van notenleer. Allen delen we de liefde voor de muziek en de samenzang. We organiseren twee of drie concerten per jaar.

In de repetities schenken we aandacht aan stemvorming, ademhalingstechnieken, partituurontleding en muzikale interpretatie. Thuis kunnen we individueel oefenen dankzij mp3-bestanden waardoor we elke stem apart kunnen beluisteren.

 

Wil je graag met ons meezingen, neem dan snel contact op, of kom eens meezingen op een volgende repetitie!

Onze dirigent

Sopraan Emilie De Voght studeerde bij Dina Grossberger aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en haalde haar masterdiploma met grote onderscheiding.

 

Als soliste trad zij op met het Vlaams Radio Koor, Collegium Vocale Gent en La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken. Zij werkt nog steeds regelmatig met het Collegium Vocale Gent o.l.v. dirigenten als Philippe Herreweghe, Ivan Fischer, Yannick Nézet-Séguin en Marcus Creed.

 

Naast het zingen studeerde Emilie ook directie en is ze al vele jaren actief als koorcoach. Door haar samenwerkingen met grote dirigenten werd haar passie hiervoor alleen maar versterkt en zo dirigeert ze sinds 2016, met enthousiasme en in twee talen (soms drie), Chorus Erasmus.